Pure Energy Lifestyle Holistic Dog Healing

Dieren

Dieren en Stress

Net zoals mensen, kunnen ook dieren te maken hebben met allerlei stressfactoren. Hierdoor kunnen verschillende klachten ontstaan. Fysieke problemen met betrekking tot de gezondheid, gedragsproblemen en emotionele problemen. Jij kent je dier het beste en je ziet of voelt daarom ook meteen wanneer er iets niet klopt. In de eerste plaats wil ik je adviseren om eerst altijd een bezoek aan de dierenarts te brengen voor een grondig lichamelijk onderzoek. In de tweede plaats is het belangrijk om te kijken naar de oorspronkelijke natuur van het dier. Hierdoor krijg je een beter inzicht in zijn behoeften. Een hond is van oorsprong een roedeldier en daarom vinden de meeste honden het niet leuk om lang alleen te zijn. Een kat is een jager, dus als je kat de gelegenheid heeft om zich buitenshuis te begeven, verwacht dan niet dat hij zich zal beperken tot je eigen tuin. Hij zal zeker op jacht gaan. Alles wat tegen de natuur van het dier ingaat, kan een stressfactor zijn. Accepteer dus vooral zijn oorspronkelijke natuur en verdiep je ook in de oorspronkelijke natuur van het dier of ras, voordat je een dier aanschaft en kijk kritisch of jouw omgeving en leefpatroon geschikt zijn om aan de behoeften van het dier te voldoen.

Dieren en Voeding

Veel voeding voor dieren is van zeer slechte kwaliteit en kunnen we eigenlijk gewoon afval noemen. Het bevat nauwelijks voedingstoffen die het dier nodig heeft en te veel kunstmatige toevoegingen. Meestal is de verhouding tussen de vetten, eiwitten en koolhydraten totaal ongeschikt voor het dier. Daarnaast bevat veel voeding voor dieren te veel zout en tot mijn verbazing wordt er zelfs suiker aan toegevoegd. Eigenlijk kun je het gewoon “junkfood” noemen. Veel fysieke gezondheidsklachten zoals niet goed functionerende organen of huidklachten zijn simpel op te lossen door de voeding aan te passen of vitaminen- en mineralen tekorten aan te vullen. Zelfs bij een dier kan het tegenwoordig nodig zijn om het systeem te detoxen om de stapeling van alle belastende stoffen kwijt te raken.

Dieren en Gedragsproblemen

Gedragsproblemen of emotionele problemen ontstaan nooit zomaar zonder reden. Vaak is het een reactie op een plotselinge verandering. Het is ook mogelijk dat het dier een verleden met zich meedraagt, zoals bijvoorbeeld een slechte conditionerings periode of socialisatie periode. Het is niet altijd bekend hoe een dier de eerste periode van zijn leven is opgegroeid. Zeker dieren die uit de opvang komen, hebben tijd en aandacht nodig om opnieuw geconditioneerd te worden en uit ervaring weet ik dat het mogelijk is om het dier weer een basis van vertrouwen en veiligheid te geven. Veel dieren komen in de opvang terecht, omdat de eigenaar niet aan de behoefte van het dier kon voldoen en het dier afwijkend gedrag ging vertonen. Het afwijkend gedrag wordt dan een reden om afstand te doen van het dier. Als het dier weer geplaatst kan worden in een omgeving waar wel aan zijn natuurlijke behoeften voldaan wordt dan verdwijnen de gedragsproblemen als vanzelf. Op emotioneel gebied kan het dier worden ondersteund met Bloesemremedies of Homeopathische remedies. Ik werk met middelen die ik op maat kan samenstellen voor je dier en kan verwerken tot 1 bloesemmix, remediemix of homeopathische mix.

Afscheid van je geliefde maatje

We weten het al op het moment wanneer we een dier aanschaffen: Er komt een moment, dat we ook weer afscheid moeten nemen. Iedereen die een huisdier heeft, weet hoe bijzonder de band met je huisdier kan zijn. Jullie zijn jaren “beste maatjes” geweest, jaren lief en leed gedeeld en vaak is je huisdier een volwaardig lid van het gezin. Het aller moeilijkste blijft, om in te schatten of het dier nog kwaliteit van leven heeft. Is er nog kans op herstel? Heeft het dier pijn? Is het dier nog gelukkig? Is het dier er aan toe om zijn leven los te laten? Wel of geen euthanasie? Allemaal vragen waar je zo graag een antwoord op zou willen hebben, omdat het waardevolle informatie is, die de zo moeilijke beslissing makkelijker zou kunnen maken. Een Bioresonantietest kan op veel van deze vragen antwoord geven. Daarnaast beschik ik over diverse tools, om jullie te ondersteunen om samen naar het afscheid te groeien. Ik wens iedereen dezelfde weg, die ik de laatste weken met mijn eigen hond Igor kon gaan, dankzij alle technieken en middelen die ik tot mijn beschikking had. Ruim 17 jaar was hij mijn maatje en in rust en vrede kon hij een natuurlijke dood sterven. In mijn handen blies hij zijn laatste adem uit. Helaas is een natuurlijke dood niet altijd mogelijk. Euthanasie is soms de enige optie en ook de beste optie. Niemand wil dat het dier ondraaglijk moet lijden, maar het is wel mogelijk om het dier, ook in het geval van euthanasie, een vredige overgang te geven.

Dieren