SOS Straathonden Turkije

Tijdens mijn vakantie in Turkije ontmoette ik de straathonden van dit land. In Turkije vind je de meest luxe resorts, waar je kunt genieten van een heerlijke vakantie. Maar als je even buiten de resorts komt, dan word je direct geconfronteerd met een heel ander beeld dan luxe en verwennerij. Ik verbleef in een toeristisch gebied en dit is waarschijnlijk voor de straathonden nog het beste gebied om aan je kostje te komen. De vuilnisbakken worden hier regelmatig gevuld en misschien tref je wel een vriendelijke toerist, die een lekker hapje met je wil delen. Ik heb dus nog niet eens het ergste leed van deze dieren gezien. Als je in Turkije als hond geboren wordt, dan wordt je niet, zoals in ons land, als huisdier gezien. Er worden wel honden door mensen gehouden, maar deze honden worden niet verzorgd op de manier zoals wij die kennen. De meeste honden leven onder barre en gevaarlijke omstandigheden op straat. Helaas wordt in Turkije ook nog steeds gebruik gemaakt van vergif (of andere nare methoden) om van straathonden af te komen en het leven als hond in een gemeente asiel is ook geen pretje.

Toen ik weer thuis was, kwam ik in contact met SOS Straathonden Turkije. Mama Marina en dochter Julie verhuisde in 2002 naar het Turkse Antalya. Daar begonnen ze met het voeren en verzorgen van dieren op straat. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een opvang op een eigen stuk grond, voor zo’n 60 honden, die Marina sinds 2013 helemaal in haar eentje verzorgt. Daarnaast gaat Marina nog steeds dagelijks een aantal voederplaatsen af, waar honden gedumpt worden door de overheid of particulieren. In 2013 keerde Julie terug naar België, vastbesloten om van de organisatie een succes te maken en waar zij zelf ook honden opvangt, die de opvang uit Turkije kunnen verlaten. Er komt natuurlijk veel meer bij kijken dan voeren en verzorgen van de honden. De procedure om deze honden een beter bestaan in Nederland of België te kunnen geven is niet alleen lang, maar ook duur en complex. De onkostenvergoeding die wordt gevraagd bij adoptie van een hond, dekt lang niet alle kosten die gemaakt zijn om de hond reisklaar te maken, volgens de strikte regels van de uitvoerprocedure. Daarnaast worden alle honden gesteriliseerd of gecastreerd, want de problemen lossen zich natuurlijk niet op, door de honden enkel te verzorgen en te verplaatsen.

SOS Straathonden is de missie en het levenswerk geworden van Marina en Julie en ik ben zeer onder de indruk, hoe zij zich dagelijks inzetten, om deze honden een beter bestaan te bieden. Daar wilde ik zelf ook mijn steentje in bijdragen. Ik ben daarom professioneel sponsor geworden van deze bijzondere stichting. Ik sponsor SOS Straathonden door mijn kennis en diensten kosteloos beschikbaar te stellen, voor de honden die dit nodig hebben. Marina en Julie hebben zelf al enorm veel kennis en ervaring, om de honden de beste opvang te geven maar d.m.v. Bioresonantie kunnen we ze nog net een stukje extra geven, om weer helemaal in topconditie te komen, zowel fysiek als emotioneel. Daarnaast geeft Bioresonantie de mogelijkheid, om de beste match zoeken tussen adoptant en hond en de adoptant te voorzien van een uitgebreid advies, wat de hond het meeste nodig heeft.

Je kunt het werk van SOS Straathonden Turkije op vele manieren steunen! Nee, we vragen je niet meteen om een hond te adopteren (mag natuurlijk wel…) Er zijn ook andere manieren waarop je SOS Straathonden kunt steunen. De meest eenvoudige manier, die voor iedereen mogelijk is en geheel kosteloos is, is om gebruik te maken van de bestellinks op de website van SOS Straathonden. Koop je wel eens online bij Bol.com, ZooPlus of Coolblue, doe dit dan via de bestellinks op de homepage van de website!!! Een percentage van je bestelling gaat dan naar SOS Straathonden. Verder zijn er nog verschillende andere mogelijkheden om SOS Straathonden te steunen. Zo kun je bijvoorbeeld “Angel on Wheels” worden, vluchtbegeleider, vrijwilliger of huisbezoeker of kun je je beschikbaar stellen als tijdelijk pleeggezin. Lees alles over de mogelijkheden om SOS Straathonden te helpen op de website. Verder is natuurlijk iedere donatie van harte welkom en bestaat er voor bedrijven de mogelijkheid om te sponsoren d.m.v. een vermelding van uw bedrijfslogo met een link naar de website. Marina, Julie en de honden zullen je zeer dankbaar zijn!

Nog even iets om over na te denken voor iedereen die een hond wil aanschaffen:

Er is jaarlijks een gemiddelde verdeling van 180.000 honden in Nederland en België

8300 honden komen uit het buitenland

40.000 honden komen voort uit de fok met stamboom

132.000 honden komen voort uit de commerciële hondenfok. 95% hiervan komt uit het Oostblok.

*Dit onderzoek is uitgevoerd door Animal Foundation Platform. Conclusie: koop geen hond uit de commerciële hondenfok!!! Hiermee kunnen we 132.000 honden uit asiels in binnen- en buitenland helpen!!! 

"Animals don't judge or hate and we're supposed to do better than them."

SOS Straathonden - Adoptie Database