Pure Energy Lifestyle Holistic Dog Healing

Wat is Reiki?

Reiki is een Japanse energietherapie. Mikao Usui gaf deze Japanse naam aan Universele Levensenergie. “Rei” staat voor Universele en “Ki” staat voor Levensenergie. Deze Universele Levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiële energie waaruit we bestaan en waaruit De Bron alle levende wezens creëerde. Reiki is een vorm van Bioveldtherapie. Bioveld staat voor Aura, het elektromagnetisch veld dat mensen, dieren en planten omringt en doordringt en invloed heeft op het fysieke lichaam. Reiki is een vorm van informatie overdracht die het fysieke, mentale, emotionele en spirituele welzijn van iemand kan bevorderen. Reiki brengt de energie van de chakra ’s en het energieveld rondom het lichaam in balans en vermindert fysieke en emotionele klachten. Het vitaliseert lichaam en geest. 

Onderzoek naar de effecten van Reiki

Tijdens Reiki behandelingen zijn veranderingen in het autonome zenuwstelsel waargenomen. Ook werd zichtbaar dat hartslag en bloeddruk significant verlagen tijdens een Reiki sessie. De mentale functies en het geheugen kunnen verbeteren en het is een effectieve methode om stress bij mensen en dieren te verminderen. Het mooie van Reiki is de eenvoud. De energie stroomt naar de delen waar het nodig is en activeert het lichaam om zichzelf te genezen en in balans te brengen.

Degene die Reiki geeft maakt niet iemand beter, maar fungeert als doorgeefluik om de universele levensenergie door te geven. Ieder mens heeft de kracht in zich om deze energie te gebruiken of te geven. Ga maar na wat je doet als je kind bijvoorbeeld is gevallen. Automatisch gebruiken we op de pijnlijke plek het zogenaamde “kusje erop, over”. Deze onbewuste reactie is in feite een aangeboren gave die ieder mens bezit. Bij een Reiki behandeling geef je bewust.

Herstel van de energiesystemen

De Ki raakt uit balans wanneer we bewust of onbewust negatieve gedachten of gevoelens over onszelf aannemen. Dit veroorzaakt een verstoring in de stroming van de levenskracht en kan tot gevolg hebben, dat belangrijke functies van de organen en cellen achteruit gaan. Reiki stroomt door de aangetaste delen van het energieveld en laadt deze aangetaste delen weer op met positieve en krachtige levensenergie. Reiki verhoogt het trillingsniveau van het energieveld in en rondom het fysieke lichaam en stroom naar de plekken waar herstel nodig is. De negatieve energie wordt verdreven. Op deze manier worden de energiebanen en chakra’s  gezuiverd en kan de levenskracht weer op een gezonde manier stromen. Energie is nodig bij alle herstelprocessen in het lichaam.

Ondersteuning van andere therapieën

Reiki kan andere heel methodes ondersteunen en genezingsprocessen versnellen, alleen zal het niet bij iedereen hetzelfde effect hebben. Zo kan het zijn, dat het lijkt alsof de behandeling geen effect heeft gehad, bij iemand die komt met een zere knie, maar wel opmerkt dat zijn of haar depressieve gevoelens sterk verminderd zijn. Energie is niet te sturen. Energie zoekt zijn eigen weg en gaat daar naartoe waar die het hardste nodig is. Energie gaat naar de plaats van de grootste onbalans. Ook kan het zijn dat er eerst een andere vorm van therapie meer geschikt is. Daarnaast moet iemand ook het vertrouwen hebben in de kracht en de helende werking van Universele Levensenergie. Met wantrouwende gedachten blokkeer je de energiestroom.

Dieren en Reiki

Reiki werkt bijzonder effectief bij dieren en misschien komt dat wel omdat dieren veel minder blokkades hebben om te ontvangen en geen sceptische gedachten hebben over de behandeling. Bij de meest uiteenlopende klachten zie je direct dat het dier beter in z’n vel zit. Ook kan Reiki een mooie ondersteuning zijn, als het dier het einde van zijn leven heeft bereikt en de overgang moet gaan maken. Het kan zowel de eigenaar als het dier helpen om samen naar het afscheid te groeien, makkelijker los te laten en de overgang zelf in alle rust en vrede te laten verlopen.

Reiki