Emotionele verwaarlozing/mishandeling

Als je jarenlang te maken hebt gehad, met iemand in je nabije omgeving, met een psychische stoornis, dan kan dat heel veel impact op jouw leven hebben. Je kunt slachtoffer zijn van emotionele verwaarlozing of emotionele mishandeling. De zorg en aandacht gaat meestal uit naar degene met de psychische stoornis, maar vaak worden de omstanders vergeten. Of de persoon met de psychische stoornis ziet dit zelf niet in en wil zich juist niet laten behandelen, maar  verzuurt met zijn/haar destructieve gedrag het leven van zijn directe omgeving. Het kan heel zwaar zijn als je hier mee te maken hebt en vaak verlies je steeds meer iets van jezelf. Het “altijd onder druk staan” en de hoge eisen die aan je gesteld worden zijn soms niet meer vol te houden. Hoe kun je hier mee om gaan of hoe kom je uit deze situatie?

Is het bij jou zover gekomen dat je op deze vragen een antwoord wil, dan kun je de methode volgen van “Het verdwenen zelf”.  Ik begeleid je via het werkboek, om de verbinding met jezelf weer te herstellen. Emotionele mishandeling is vaak onderhuids en kan diepe wonden achterlaten. Vaak kun je er de vinger niet opleggen of je voelt je machteloos. Door samen met mij het werkboek van Iris Koops te volgen van “Het verdwenen zelf”, krijg je inzicht in je situatie en ga je begrijpen wat jou is overkomen. De kern is altijd, dat als je hebt te maken met iemand met een persoonlijkheidsstoornis, dat je de verbinding met jezelf verloren bent. De ander heeft jou meegetrokken in zijn wereld en jij mocht alleen zijn/haar behoeftes vervullen.

Maar het gaat nu om jou! Hoe kom jij eruit en hoe kun jij herstellen? Hoe kun jij weer de touwtjes in eigen handen nemen en weer terugkomen bij jezelf? Vaak hebben slachtoffers van emotionele mishandeling daar niet eens de energie meer voor. Door de inzichten die je tijdens de begeleiding en door het werkboek krijgt, zul je stap voor stap sterker worden en doordat ik naast deze begeleiding ook kan testen met Bioresonantie, kunnen we steeds controleren waar je zit in het proces en welke middelen jou nog meer zouden kunnen ondersteunen om weer in jouw eigen kracht te komen!

Je kunt het werkboek zelf bestellen via deze link: http://het.verdwenenzelf.nl/voorinschrijving-werkboek/

Heb je behoefte aan extra ondersteuning, op bijvoorbeeld juridisch gebied, om uit een destructieve relatie te komen, neem dan contact op met Relatieslachtoffer.nl. Zij bieden naast hun herstelprogramma’s ook de praktische handvatten, om je leven weer te kunnen oppakken.

Ga hier direct naar de website: www.relatieslachtoffer.nl

Het volgen van het 4-daags herstelprogramma is echt een aanrader, als je de behoefte hebt om even helemaal tot rust te komen en er echt even helemaal tussen uit wilt. In korte tijd kun je weer op krachten komen en je gaat naar huis met veel informatie, waar je echt mee verder kunt. Kijk hier voor het programma>> 4-daags herstel.

*Emilie van Laar heeft tevens een boek geschreven, wat ik je zeker kan aanraden om te lezen!

Klik op het boek om te bestellen: