Scenar Pijn Therapie

 

Scenar pijntherapie: traint het lichaam om zichzelf te herstellen.

SCENAR staat voor “ Self Controlled Energo NeuroAdaptive Regulation.”

Scenar pijntherapie is een unieke vorm van elektrotherapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van een klein elektronisch apparaat, de Scenar. De Scenar werkt via de huid op de zenuwen en zet ze aan tot het produceren van neuropeptiden, dat zijn natuurlijke medicijnen die nuttig zijn bij alle ziekteverschijnselen in het menselijk lichaam.

Geschiedenis

Bijna 25 jaar geleden kregen een aantal top Russische wetenschappers de opdracht een apparatuur te ontwikkelen om voor de goede gezondheid van hun kosmonauten in de ruimte te kunnen zorgen en een EHBO-hulp te kunnen bieden zonder het gebruik van farmaceutische medicamenten, aangezien een ziekenhuis en ambulance in die omgeving niet bereikbaar zijn. Meer dan 50.000 geanalyseerde behandelingen hebben geleid tot de huidige behandelmethode en de Scenar apparatuur.
Begin jaren negentig, na de val van de muur kwam deze Scenar apparatuur beschikbaar voor medische toepassingen. In Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland wordt de Scenar therapie al veel gebruikt. Nu is deze Scenar therapie ook beschikbaar in Nederland.

circlescenarScenar pijntherapie is een behandelmethode die zulke geweldige resultaten boekt. In de afgelopen dertig jaar dat deze therapie is ontwikkeld, zien de artsen en therapeuten die ermee werken steeds weer positieve resultaten, die zowel door de klinische statistieken als de ervaringen van patiënten worden onderschreven. Ziektes waarbij het tot nu toe vooral om symptoombestrijding ging, kunnen met behulp van Scenartherapie snel, intensief en langdurig verbeteren.

Naast een succesvolle behandeling van chronische ziektes en pijnklachten, kunnen ook ontstekingen en allergische reacties met behulp van Scenartherapie snel verbeteren. De pijntherapie zorgt er tevens voor dat de bloeddruk wordt gereguleerd en het hormoon- en immuunsysteem beter gaat functioneren. Scenar pijntherapie helpt het lichaam zichzelf te herstellen. Eén van de moeilijkste opgave in de geneeskunde is pijnbestrijding. Als pijnbehandeling en pijnbestrijding is Scenartherapie een snel en effectief hulpmiddel en zeer effectief bij (sport)letsel.

Scenar technologie is een doorbraak in de gezondheidszorg voor de behandeling van chronische pijn en langdurige ontstekingen.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat patiënten tot 70% sneller herstellen door een directe interactie met één van de voornaamste controlerende mechanismes in het menselijk lichaam: de zenuw reacties. Het onderzoek heeft aangetoond dat door een juiste stimulans het menselijk lichaam in staat is om zichzelf meer herstellende hulpbronnen toe te bedelen en hierdoor het herstel van chronische pijnen, ziektes en andere verwondingen te versnellen.

De Scenar technologie en de Scenar behandelprotocollen zijn ontworpen om dit proces te bevorderen en om een sneller resultaat neer te zetten dan de meeste andere therapievormen. Een Scenar behandeling activeert het hele lichaam in plaats van het onderdrukken van symptomen. Daarom wordt na de behandeling niet alleen de pijn minder, maar treedt ook algehele verbetering op en krijgt men meer energie.

Hoe werkt de Scenar?

De werking van het Scenar apparaat is op basis van impulsen die op zenuwsignalen lijken. Het Scenar apparaat reageert wanneer het op de huid wordt geplaatst. Het meet de weerstand van huid en produceert de impulsen. Via het zenuwstelsel worden de impulsen verwerkt. Tijdens dit proces verandert de weerstand van de huid, waardoor het apparaat steeds weer nieuwe impulsen produceert. Hierbij is elke nieuwe impuls anders dan de vorige, waardoor er geen gewenning ontstaat. De regulering gaat door tot de weerstand van de huid niet meer verandert. Dan is de blokkade in het lichaam overwonnen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het principe van Biofeedback.

 De positieve effecten van Scenar pijntherapie:

-geen bijwerkingen

-direct vermindering van pijnklachten en vochtophoping (oedeem)

-ontstekingsremmend en koortsverlagend

-herstelt de stofwisseling

-verbetering van de bloedsomloopaccessories2

-in balans brengen van de hormoonspiegel

-meer energie en beter slapen

-versterking van het immuunsysteem

-wetenschappelijk bewezen resultaat

 

Waarbij is Scenar pijntherapie in te zetten?

Dankzij de algemene, regulerende werking van de Scenar therapie zijn de toepassingsmethoden ongekend en bijna eindeloos.

Alle door regulering te beïnvloeden symptomen, beperkingen en ziekten zijn met Scenar te behandelen. Naast pijnsymptomen zijn ook orgaanstoornissen, astma, ontstekingen van het slijmvlies van de maag of de dikke darm, constitutioneel eczeem, allergieën en functiestoornissen met de Scenartherapie te behandelen.

what-is-scenarNaast de behandeling van vers letsel met beschadigingen van peesweefsel, spierverwondingen, kneuzingen, zwellingen of andere beschadigingen behoort ook pijnmanagement tot het domein van de Scenar methode. Zoals bij aandoeningen van het schoudergewricht (frozen shoulder), pijn in de rug, (actieve) slijtage aan knie- en heupgewrichten, slijmbeursontstekingen, pijnlijke functiestoornissen als het carpaal tunnelsyndroom, tenniselleboog, pijnlijke achillespees, een hernia enz.

Pijnlijke aandoeningen van de inwendige organen reageren ongewoon goed op de toepassing van de Scenar: duidelijke verbetering bij chronische darmontstekingen, pijnlijke menstruatie en terugkerende cysten.

Contra indicaties
Uit voorzorg is een absolute contra-indicatie het dragen van een pacemaker, of andere implantaten die mogelijk door elektromagnetische impulsen in hun werking zouden kunnen worden gestoord. Relatieve contra-indicatie is er voor behandeling direct boven een tumor, verse trombose, of boven de baarmoeder tijdens de eerste maand van een zwangerschap.

Ben je therapeut en zou je zelf met Scenar willen gaan werken? Ga dan naar de website>> www.scenarworld.nl